Cilt Bakımı ve Peeling ile İlgili Merak Edilenler
Peeling Hakkında Bilgiler:
Zamanla cildimizde ölü hücreler oluşur. Bu hücreleri yüzümüz vücudumuz gibi atmaz. Ölü hücreler yüzümüzde kaldığı her an kırışıklıklar ve akneler oluşmaya başlar. Bunun önüne geçmek için Peeling işlemi yapılır. Ölü hücrelerimizden Peeling sayesinde kurtuluruz.
Peeling cilt temizlenmesi işleminin en önemli bir parçasıdır. Yıl içerisinde düzenli Peeling cildinizin sağlığı için gereklidir. Özelliklede yaz aylarında bronzlaşmaya çalışmak gibi bir çaba vardır. Fakat güneşten aldığımız her etki cildimizi yıpratır. Zamanla kuruma ve kalınlaşma gibi problemlerle karşı karşıya kalırız. Peeling sayesinde kabuklaşmaya başlayan kalın yüz derisinin altından güzel, taze ve temiz bir cilt derisi ortaya çıkar. Aynı zamanda yapılan peeling işlemi her cilde göre farklılık gösterir. Peelingin yanında maske uygulamaları da yapılır. Maskenin oluşumunda bulunan bileşenler sayesinde cilt yenilenir ve canlanmaya başlar. Maskeler ortalama haftalık uygulanır. Aynı zamanda günlük bir bakım uygulamak esastır. Öyle ki maskeler eski çağlardan beri kullanılır.
Maske anlayışı ilk olarak Mısırlılarda ortaya çıkmıştır. Daha sonra yunanlılar un, süt ekmek gibi besin maddelerinden, Romalılarda meyvelerden yararlanmışlardır. Orta Çağ’da ise şimdi kullanılan pudra ve parfüm türü ürünlerle tanışmaya başladık.
Farklı maske türleri vardır ve burada ki amaç cildin neye ihtiyaç duyduğuyla alakalıdır. Problem yaratan nedenin büyüklüğü ve derinliğine aynı zamanda cilt tipine göre de değişir. Ölü deriyi atması ve gözenekleri açması için temizleyici maskeler önerilir. Nemlendirici özellikte olanları herkes kullanabilir. Boyun ve dekolte gibi sürekli tahriş olmaya meyilli ciltlere besleyici maskeler ve temizlemek arındırmak için de arındırıcı maskeler kullanılmalıdır. Aynı zamanda maskeyi oluşturan bileşenler ve bu bileşenleri kullanma süresine de bakmak gerekir. Ortalama bir maskeyi on beş ve ya otuz dakika süre aralarında kullanmak gerekir. Maske sürüldükten sonra hareket etmeyi bırakmanız gerekir ki maske sabit kalsın yüzünüzde.
Eğer cildiniz yağlı ise kil maske size göredir. Cilt tipiniz belli değilse kil maskesi ve nem maskesini farklı bölgelere sürerek de kullanabilirsiniz. Hassa bir cilde sahipseniz rahatlatıcı bir maske denemenizde yarar vardır.
Siğiller üzerine kesinlikle maske uygulamayın. Cildinizde hassasiyet varsa maske uygulamasını sıklıkla yapmaktan kaçının. Maskeyi göz çevresine ve dudak hizanıza sürmeyin. Bu bölgelerde tahrip yaratabilir. Genç ve orta yaşlarda iseniz maske uygulamasını haftada iki defa bile yapabilirsiniz zarar veren bir yani olmaz. Yeter ki maske sonrasında yüzünüzü temizledikten sonra tonik sürmeyi unutmayın.
Macar Kraliçesinin Çok Özel Maske Tarifi:
Beş ölçü lavanta çiçeğinin yağı
İki ölçü kadar biberiye yağı
Bir ölçü de kekik
Ölçüden kasıt eğer 10 gr kadar alırsanız bir ölçüyü bu oluşturduğunuz karışım iki ay kadar size yeter. Yok, ama bir ölçüyü otuz gr kadar alıp da maya ile karıştırıp banyo suyunuza ekler bir on beş dakika kadar da içinde kalırsanız güzel bir yenilenme banyosu yapmış olursunuz.
Mimiklerimizde aynı zamanda kırışıklıklarımızın oluşmasına neden olur. Mimikler sinirlerimiz tarafından yönetilirler kemik, kıkırdak ve derimize bağlıdırlar. Amaçları burun ve ağız deliklerimiz gibi açıklıkları daha rahat esnetebilmemizi sağlamaktır. Mimiklerimiz bir yandan da hayatımızda ki olayları ifadeler yöntemiyle daha belirgin anlatan iletişim aracıdır. Stres anında, mutluluk, sevinç, üzüntü hallerinde duygularımızı mimiklerimizle anlatırız. Bu anlatım anlarında mimik çizgilerimiz oluşur. Mesela en çok bilinen gözlerimizin yan taraflarında oluşan kaz yağı denilen çizgilerdir. Zamanla bu çizgiler daha da belirginleşir ve hatta yaşlandığımızda bu mimik çizgilerinin oluştuğu yerlerde sarkmalar meydana gelir.
Peeling Uygulama Şekilleri:
Peeling uygulama şekline göre dörde ayrılır bunlar: mekanik peeling, lazer peeling, kimyasal peeling ve biyolojik peelingtir.
Mekanik Peeling:
Bu sistem için geniş bir zamanınızın olması gerekmektedir. Sorunlu olan bölge soyulur ve altta yeni canlı derinin oluşması amaçlanıyor. Bu işlemden sonra deriniz elektrikli zımparalama makinesiyle katmanlar halinde soyuluyor. Ameliyat izlerinde yeni oluşmuş çatlaklarda çok işe yarar. Burada amaç üst katman derinin aşındırılarak yenilenmesi için baskı oluşturmaktır.
Kimyasal Peeling: bir sürü Peeling çeşidi vardır. Bunların başında TCA (Trikloroasetik asit), Jessner peeling, mavi peeling ve fenol peelingini kimyasal Peeling gelir.
Lazer Peeling: öncelikle bu uygulama için ortalama on beş gün kadar güneşlenmek gibi güneşle kurulan yakın temas kesilmiş olmalıdır. Lazer ışınları kullanılarak hücreler ısıtılarak buhar haline getirilir. Burada da amaç hücreleri yeniliğe zorlamaktır.
Biyolojik Peeling: bu Peeling türünde başrolde olanlar proteinler, karbonhidratlar, vitaminler, fitohormonlar, sıkılaştırıcılar, enzimler, mineral tuzlar gibi bir sürü elementtir. Bu uygulamada da diğerleri gibi güneşten korunmak esastır. Sorunlu olmayan ciltler bu uygulamadan yararlanabilirler. Zaman ve sosyalliği etkilemediği için de en çok tercih edilen yöntemdir. Fakat biyolojik Peeling koyu tenlilere, ciddi güneş yanığına maruz kalmış ciltlere ve hamilelere uygulanmaz. www.kadinlarweb.com
Uygulanacağı alanlar:
Akne ve yağ kistlerine sahip tenliler,
Düzensiz bir kan dolaşımına sahip olanlar,
Akne izleri,
Yaşlılık ile gelen kırışıklık, sarkma sorunlarına,
Deri çatlaklarına,
Selülit ve esnekliğini kaybetmiş alanlara uygulanır.
Neden Peeling Yapmalıyız:
Yaşla ve çevresel etmenlerle beraber cildimizde ölü hücreler oluşmaya başlar. Cilt katmanımızın üst kısımlarında oluşan bu ölü deriler kendi kendilerine atılmazlar. Bu ölü hücreleri atmazsak alt tabakalarda üretilen yeni hücrelere ulaşamayız. Aynı zamanda yüzümüzdeki kan dolaşımı da yavaşlar. Kan dolaşımını hızlandırmak için Peeling gereklidir. Aynı zamanda Peelingin anti bakteriyel özelliği de vardır. Cilt güneşten kalınlaşabilir ve bu kalınlaşmayı da Peeling ile önleriz.
Aynı zamanda kozmetik Peeling ürünlerini de kullanabiliriz. Kozmetik peelingleri kullanmadan önce cildinizi temizleyin. Peelingi cildinize sürün iaresel ve yavaş hareketlerle masaj yapın. Gözünüze ve dudaklarınıza değmemesine özen gösterin. Sonra Peeling temizlenir. Yüze tonik sürülür. buy online propecia Tonikten sonra maske sürülür on beş dakika sonra da maske temizlenir ve yine tonik sürülür.