Altı aylık bir çocuğun beslenme saatleri. Çocuğunuz altı aylık olduğunda, muhtemelen et suyuna çorba, yumurta sarısı ve çeşitli sebze ve meyveler yemeye de alışmış olacaktır Sebzeleri, genellikle saat 14
beslenmesinde, unlu
mamayı 18″de ya da 10″da; meyveleri 10, 14 ya da 18″de verebilirsiniz. Bu beslenme saatleri değişmez değildir; kendinize ve bebeğe en elverişli gelecek programı siz seçebilirsiniz. Bebek pek iştahlı değilse ve her yemekte bir tabakla yetiniyorsa meyveleri saat 10″da, sebzeleri 14″te ve unlu mamayı da 18″de verebilirsiniz. Fakat tersine çok Iştahlıysa, unlu mamayı günde iki kere verin. Ayrıca, unlu mama yediği bu İki beslenmeden birinde meyve de verin. Çocuk kabızlık çekiyorsa, akşamları unlu mamayla birlikte erik, kahvaltıda ve öğle yemeğinde de başka meyveler verin.
Muhallebi cinsi yiyecekler. Muhallebi cinsinden yiyecekler, öteki yiyecekler kadar önemli değildir. Bunlar, bebeğin beslenme rejimine yeni bir şey katmadığı gibi hazırlanmaları da zaman alır. Meyveler, besin bakımından çok daha zengin ve tatlı olarak da çoğu zaman bebeğin daha çok tercih ettiği yiyeceklerdir. Fakat ailenin öteki fertleri için hazırladığınız muhallebiden, altı aylık bir bebeğe öğle ya da akşam beslenmesinde rahatça verebilirsiniz. Bir yaşına yaklaştığı zaman çocuk, yutulması daha güç yiyecekleri yiyebillyorsa, sütlaç vermeye başlayabilirsiniz. Çikolata, kimi çocukların sindirim sistemlerini bozabileceğinden, sütlü tatlılarına çikolatayı katmak için iki yaşına kadar bekleyin. Çocuğunuz, bir yaşına doğru sütten bıkmaya başladıysa o zaman sütü yedirmek için muhallebi verebilirsiniz. Çocuk unlu mamalardan da bıktığında muhallebi bir değişiklik olacaktır. Bebeğin akşam yemeğini meyve İle muhallebi ya da sebze İle muhallebi şeklinde verebilirsiniz.
Bebeğiniz meyve seviyor, kolaylıkla sindirebiliyor ve yeterince süt de içiyorsa yemek sonunda yedirmek üzere sütlü tatlılar hazırlamak zorunda değilsiniz demektir. Kısacası, çocuğa, yemek sonunda vereceğiniz tatlı cinsinden yiyeceklerin yarısının meyve olmasına dikkat edin.