Kadınlar Sitesi

Emziklerin Delinmesi

Emziklerin delinmesi.

Emzikteki delikler çok küçükse, bebek mamayı bu deliklerden çekmek için olanca gücünü har­cayacak ve daha doymadan yorulacaktır. Aksine, delikler çok büyükse, bebek fazla miktarda hava yutar ve sindirim rahatsız­lığı çeker. Ayrıca beslenmelerin kısa sürmesi yüzünden ihtiya­cını tatmin edememiş olduğundan parmağını emmek ister. Be­beklerin çoğu, biberonlarını, normal plarak aralıksız 20 dakikada bitirirler. Deliklerin gerektiğinden fazla geniş ya da dar olma­dığını anlamak için biberonu ters çevirin. Süt, önce iplik gibi fışkırıp birkaç saniye sonra akmaya başlarsa deliklerin büyüklü­ğü normaldir. Fışkırma devam ediyorsa delikler gerektiğinden fazla büyük demektir. Fışkırmaksızın hep damla damla akıyor­sa, o zaman deliklerin küçük olduğu anlaşılır.

Yeni emziklerin delikleri, küçük bir bebek için genellikle dardır. Bunlar daha büyük ve güçlü bebekler için elverişlidir. Emzikler, bebek için yeterince süt salıvermiyorsa, yeni delikle­ri şöyle açın: ince bir İğnenin baş kısmını şişe mantarına batırın. Sonra sivri kısmını aleve tutarak kızarıncaya kadar kızdırır, ve bu kızgın ucu emziğin tepesine batırarak yeni delikler açın. Eski delikleri genişletmeye uğraşmak gereksizdir.
Açtığınız de­liklerin istediğiniz miktarda süt akıtıp akıtmadığını kontrol edin. Kalın iğne kullanmayın. Çünkü açtığınız delik gerektiğinden bü­yük olmuşsa emziği atmaktan başka çare kalmaz. İhtiyaca göre, emzikte bir, iki ya da üç yeni delik açabilirsiniz.
Emziklerin delikleri çok çabuk tıka­nıyorsa (özellikle birlikte sterillzasyonda böyle olur) küçük tel süzgeçler alıp, sterilizasyondan önce bunları emziklerin İçi­ne yerleştirebilirsiniz. Böyle bir İmkân yoksa, emziklerin deliklerini her gün kür­danla açmak mümkündür. Emziklerin

tı­kanmasını önlemenin bir yolu da delikle­ri haç şeklinde olanları tercih etmek ya da bir jiletle emziklere bu şekilde delik açmaktır. Sütün buradan dökülmesinden endişelenmeyin, çünkü bebek emziği ağ­zına alıncaya kadar kesilen kısımlar bir­birlerine yapışıp kalır. Haç şeklindeki de­liği kendiniz açacaksanız, önce eski bir emzik üzerinde deneme yapın. Emziği parmaklarınızın arasında sıkıştırdıktan sonra jiletle kısa bir çizgi halinde kesin. İkinci kesiğin birinciye dikey olmasına dikkat edin.

Not:Emziği biberonun ağzına geçirmek için biberonun dibini karnınıza dayayın. Emziği, sol elinizin işaret parmağı ile şişenin ağzının karşınıza gelen kenarı ara­sına sıkıştırdıktan sonra sağ elinizle emziğin boşta kalan kısmını tutup sağdan sola doğru
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ