Biberon Nasıl Verilir
BİBERON NASIL VERİLİR?
İlk günler. Genellikle ilk biberon, bebek doğduktan 12 saat sonra verilir. Fakat bebek açlık belirtileri gösteriyorsa bu süre kısaltılabilir. Başlangıçta bebekler pek iştahlı olmazlar. Sadece 10 ya da 15 gram mama içmiş bile olsalar daha fazlasını alması için ısrar etmek gerekmez. Bebeğin, sizin yeterli bulacağınız miktarı alması için aradan üç-dört gün geçmesi gerekecektir; hatta bu süre bir hafta ya da daha fazla olabilir. Üzülmeyin, çünkü sindirim organlarının çalışmaya yavaş yavaş alışması daha iyidir. Bebek, birkaç gün içinde hayata daha iyi alıştıktan sonra, ne kadar mamaya ihtiyacı olduğunu kendisi tespit eder.
Biberonları yeniden ısıtıp vermek. Biberonu buzdolabından çıkardıktan sonra, meydana gelen kaymak dediğimiz yağ tabakasının süte karışması için çalkalayın. Daha sonra biberonu Ben Mari usulüyle, yani kaynayan suya oturtarak ısıtın. Bebeklerin çoğu, mamalarını vücut ısısında, yani 37 derecede içmeyi tercih eder. Mamanın ne kadar ısındığını anlamanın en iyi yolu, birkaç damlasını bileğinize damlatmaktır. Cildiniz yanarsa mama fazla sıcak demektir. Damlaları, ne soğuk ne de sıcak olarak hissetmediğiniz takdirde mamanın vücut ısısına uyduğunu anlarsınız. Bebeğe biberonu oturarak verin. Çocuğu kollarınızın arasında, sallayacakmış gibi tutun. Yani, meme veriyormuş gibi durmalısınız.
Biberonu, emziğin daima sütle dolu olması için eğik tutun.
Kimi bebekler, açlıkları yatışıncaya kadar dinlenmeksîzin emerler. Bazıları ise emdikleri sırada hava yutarlar. Yutulan havanın midede meydana getirdiği hava kabarcığı rahatsızlık verir. O zaman bebek henüz doymadığı halde emmeyi bırakır. Bu durumda geğirerek bu havayı çıkarmalarına yardım edin ve biberonu yeniden verin. Bazıları her beslenme sırasında iki-üç Kere gaz çıkarır, bazıları ise buna ihtiyaç görmez.
Bebek emmeyi bırakır ve doymuş görünürse daha çok içmesi için zorlamayın. Ne kadar içmesi gerektiğini
o herkesten daha iyi bilir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ